top of page

Asiantuntijat

Voit lukea jokaisen valmentajan laajemman esittelyn klikkaamalla henkilön kuvaa.

Ulrika Lillsunde.jpg

Ulrika Lillsunde

Fysioterapeutti (AMK), psykologian opiskelija, Intuitiivisen syömisen terapeutti (certified intuitive eating counselor), Personal Trainer, ravintovalmentaja, health mindset coach

Heta Eskelinen Kasvokuva_edited.jpg

Heta Eskelinen

Fysioterapeutti (AMK), psykofyysinen fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja (2022)

Laura M lähikuva.jpeg

Laura Maijala

Ravitsemusasiantuntija ja valtiotieteilijä, FM ja VTM

Mari kasvokuva_edited.jpg

Mari Salminen

Fysioterapeutti (AMK), äitiysfysioterapeutti, tuleva psykofyysinen fysioterapeutti, LCAF Certified Coach - ratkaisukeskeinen valmentaja.

Emmi kasvokuva.jpg

Emmi Arponen

Fysioterapeutti (AMK), aikuiskouluttaja, psykologi (PsM) ja TtM. En ota yksilövalmennusasiakkaita, sillä teen tällä hetkellä vain psykologin vastaanottoja ja ohjaan valmennusryhmiä.

Maria Lagerspetz.jpg

Maria Lagerspetz

Fysioterapeutti (AMK), Liikunnanohjaaja (AMK), Liikuntaneuvoja (LPT), Personal Trainer

7E82F90C-BC56-48AF-8AD3-308EAC265051_1_201_a.jpeg

Maiju-Emilia Huppunen

Ravitsemusasiantuntija (TtK) ja urheiluravitsemustieteiden opiskelija (TtM), joogaopettaja (RYT200), meditaatio-ohjaaja, Personal Trainer, biolääketieteen asiantuntija (MSc)

image_123650291.JPG

Suvi Leinonen

Liikuntaneuvoja (LPT), Liikunnanohjaaja (AMK), Personal Trainer

Riikka Leinonen.jpeg

Riikka Leinonen

Psykologi (PsM), työterveyspsykologi, mindfulness-ohjaaja, integratiivinen psykoterapeuttiopiskelija (2025).

Ulrika Lillsunde

Hei! Olen Ulrika, Vastuullisen valmennuksen perustaja ja päävalmentaja.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani fysioterapeutti (AMK), valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2009. Sen jälkeen olen käynyt kymmeniä lisäkoulutuksia, mm. personal trainerin ja ravintovalmentajan koulutuksia, erilaisia ryhmäliikuntaohjaajan koulutuksia, psyykkisen valmentajan koulutuksia sekä fitnessvalmentajan koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen psykologian kandidaatiksi Iso-Britanniassa. Olen myös sertifioitu intuitiivisen syömisen terapeutti. Viime vuosina opintojeni pääpaino on ollut psyykkisessä valmennuksessa ja hyväksymis- ja omistautumisterapian työkalujen hyödyntämisessä valmennuksessa. Tulevaisuudessa haaveilen terveyspsykologian ja ravitsemustieteen opinnoista. Ravintovalmennuksen puolella oma osaamisalueeni on erilaisissa kasvisruokavalioissa, intuitiivisen syömisen lisäksi.

Olen toiminut liikunta- ja terveysalalla vuodesta 2006. Olen työskennellyt mm. ryhmäliikuntaohjaajana, fysioterapeuttina niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, personal trainerina, kuntokeskuksen liikuntapalveluvastaavana sekä yrittäjänä. Olen toiminut päätoimisena yrittäjänä vuodesta 2013 sekä omalla fysioterapiaklinikalla että liikunta- ja valmennuspalveluita tuottavana freelancerinä.

Valmennukseeni hakeutuu yleensä henkilöt, jotka ovat kyllästyneitä dieettikierteeseen. "Maanantaina alkaa uusi elämä" on useimmille asiakkailleni tuttu ajatus, jota puramme valmennuksessa yhdessä kehoon, ruokaan ja liikkumiseen liittyvien uskomusten kanssa. Valmennustyylini on yhdistelmä tiukkaa keskustelua (ajatusten haastamista), myötätuntoa ja ymmärrystä. Olen parhaimmillani, kun keskustelen asiakkaani kanssa vastoinkäymisistä. Meillä epäonnistumisia ei tarvitse piilotella, sillä ne ovat mainioita oppimiskokemuksia!

Omat arvoni ohjaavat työskentelyäni vahvasti. Olen luonto-, ihmis- ja eläinrakas ja uskon väkivallattomuuteen. Kaikkea tekemääni ohjaa toive ja tavoite luoda ympärilleni hyvää. Pidän tärkeänä sitä, että asiakkaani saavuttavat tavoitteensa ilman pakkomielteisyyttä ja epätervettä liikunta- ja syömiskäyttäytymistä.

Arjen jaan puolisoni "Palomies-Samin" ja kahden rescuekoiramme kanssa. Vapaa-ajallani nostelen raskaita asioita, sillä r-a-k-a-s-t-a-n CrossFitia! Liikun mielelläni myös joogaten, tanssien, koirieni kanssa ulkoillen ja akroillen.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @herkkutrikoissa

Ulrikan esittely
Photo by Jari Hindström
Valkkukysely Ulrika1.png

Mari Salminen

Moikka! Olen Mari, valmentaja ja fysioterapeutti.

 

Olen painoneutraaliin lähestymistapaan, kehomieliyhteyteen ja intuitiivisiin elämäntapoihin totaalisen hurahtanut hyvinvointientusiasti. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2019, ja siitä saakka työskennellyt monipuolisesti tuki- ja liikuntaelinasiakkaiden kanssa yksityisellä sektorilla. Ihmisen kokonaisvaltaisuus on aina ollut intohimoni, ja tästä syystä olen erikoistumiskoulutuksissani keskittynyt hyvin kokonaisvaltaisiin lähestymistapoihin. Olen kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja äitiysfysioterapeutiksi, ja työskentelen fysioterapeuttina mm. lantionpohjan toimintahäiriöiden parissa. Tähän liittyen olen opiskellut myös seksuaalisuutta avoimen AMK:n puolella, ja omaan osaamista myös seksuaalisuuteen liittyvien teemojen osalta.

 

Valmentajana uskon, että parhaimmat ratkaisut ja oivallukset löytyvät lopulta asiakkaalta itseltään – onhan hän oman elämänsä paras asiantuntija! Minun tehtävänäni on auttaa kätilöimällä oivalluksia oikeiden kysymysten, toimivan vuorovaikutuksen sekä oman asiantuntijatiedon jakamisen sopivalla yhdistelmällä.

 

Työskentelen mielelläni asiakkaideni kanssa erityisesti alitajunnassa vaikuttavien uskomusten, kehon tuntemusten tulkitsemisen, hermostollisen säätelyn ja intuition hyödyntämisen parissa. Nämä asiat ovat usein läsnä usealla elämän osa-alueella elämäntapojen lisäksi.

 

Omaan paljon kokemusta ja koulutusta raskausajan ja synnytyksen jälkeisten kehonkuvan haasteiden parissa työskentelyyn. Raskausaika usein muuttaa kehoa monella tavalla, verrattain lyhyessä ajassa, eikä ympäröivän yhteiskunnan odotukset synnyttäneitä kohtaan lainkaan helpota muuttuneen kehon kanssa yhteyden luomista. Haluan auttaa sinua kohtaamaan kehosi arvostaen ja toimimaan sen kanssa yhteistyössä niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin.

 

Yksilövalmennusten lisäksi valmennan myös verkkokursseilla ja teen puhujakeikkoja. Olen kokenut esiintyjä ja jaan mielelläni osaamistani myös kouluttaen.

 

Vapaa-aikaani vietän aviopuolisoni ja lapseni, sekä kahden kanin kanssa. Nautin monipuolisesta liikkumisesta ja monenlaisista DIY projekteista. Olen aikanaan valmentanut ja kilpaillut kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja viihdyn edelleen satunnaisesti myös hevosen selässä.

 

Löydät minut Instagramista nimimerkillä @kehossacoaching, sekä TikTokista nimimerkillä @kehossa. Toimin myös sisällöntuottajana Kehossa YouTube-kanavan ja Kehossa Podcastin parissa.

Mari esittely
Mari kokokuva.jpg
Mari.png

Maria Lagerspetz

Moi! Maria täällä.

 

Oon ollut mukana Vastuullisen Valmennuksen remmissä ihan alusta asti ja aloittanut yksilövalmentamisen nykyisessä muodossaan vuonna 2019, ja on se vaan palkitsevaa hommaa! Koulutustaustaltani oon fysioterapeutti (AMK), liikunnanohjaaja (AMK), liikuntaneuvoja (LPT) sekä Personal Trainer.

 

Valmennuksessani työskennellään usein paljon keho- ja liikuntasuhteen parissa. Kehosuhdeasioihin lisäosaamista tuo kiinnostukseni psykofyysiseen fysioterapiaan, jota pääsin fysioterapian opintojen aikana harjoittelemaan mm. syömishäiriötä sairastavien henkilöiden kanssa.

 

Asiakkaani ovat usein kuvanneet minua valmentajana ymmärtäväiseksi, kannustavaksi ja empaattiseksi. Olen tukena matkallasi kohti oman näköistä elämää, lempeämpää suhtautumista liikuntaan ja omaan kehoon sekä parempaan hyvinvointiin arjessa. Valmennusta tehdään sinua, eikä minua varten. Parhaassa lopputuloksessa lähdet siis valmennuksesta mukanasi kasa kallisarvoisia työkaluja ja uutta ajatusmaailmaa, joita osaat itse jatkossa hyödyntää, ilman valmentajaa!

 

Rakastan katutansseja, Crossfitia ja Afrobeats -musiikkia. Harrastusten ja valmennusten lisäksi aikani kuluu kahden kissani parissa, tapahtumanjärjestämishommissa sekä viikonloppureissuilla läheisten luo.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @marialagerspetz

Maria esittely
Maria Lagerspetz1.jpg
Maria 3.png

Emmi Arponen

Moi! Oon Emmi, fysioterapeutti ja aikuiskouluttaja sekä psykologi ja terveystieteiden maisteri. Psykologia on mun lempitieteenala ja yksi mun suurimmista intohimoista on auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin sekä itseään että muita. Sitä olenkin saanut yrittäjänä tehdä ja nautin siitä valtavasti. Uskon, että mitä enemmän ja paremmin ymmärrämme itseämme (eli itsetuntemuksemme lisääntyy), sitä merkityksellisempää ja tyytyväisempää elämää ja arkea elämme. 

 

Olen lisäkouluttautunut mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmistä ja käytän niitä paljon työssäni. Fysioterapeuttina olen työskennellyt esimerkiksi yksityisellä sektorilla ja erityishuollossa. Lisäksi minulta löytyy laaja kirjoja aiempaa työkokemusta. Olen esimerkiksi ohjannut ryhmäliikuntaa ja työskennellyt lastensuojelussa ohjaajana. Minulta löytyvä aikuiskouluttajan pätevyys tarkoittaa, että saan opettaa korkeakouluissa. Kiinteänä osana työtäni ovat myös erilaiset koulutukset ja workshopit.

 

Keskeisiä osaamisalueitani ovat elämäntapamuutoksen psykologia ja ajatusten sekä tunteiden kanssa työskentely. Lisäksi esimerkiksi palautumisen ja jaksamisen teemat sekä itsekriittisyys ovat alueita, joita käsittelen paljon valmennettavieni kanssa. Keskeistä on kuitenkin aina psykologisen joustavuuden lisääminen. Ajattelen, että joustavuuden opettelu kaikessa tekemisessä on avain pysyvään muutokseen. 

 

Valmentajana olen rento, ystävällinen, ammattitaitoinen sekä huumorintajuinen tyyppi. Minun seurassa ei tarvitse jännittää ja usein naurammekin ääneen valmennettavien kanssa joillekin ihanille oivalluksille ja elämän kommelluksille. Uskon, että valmennettavan ja valmentajan lämmin ja toimiva vuorovaikutussuhde on keskeinen osa toimivaa valmennusta ja vuorovaikutusosaaminen onkin yksi vahvuuksistani.

 

Kotona minulla on maailman söpöin (ja tuhmin) rescuekoira Kaneli sekä puoliso, joka on myös fysioterapeutti ja tuleva terveystieteiden maisteri. Yhdessä käymme paljon ulkoilemassa luonnossa ja liikumme monipuolisesti. Harrastan myös lukemista (siis ihan romaaneja), mitä ehtii kyllä tekemään nykyisin aivan liian vähän! Olen myös intohimoinen kirjoittaja ja kirjoitan esimerkiksi runoja. Runouden lisäksi rakastan heviä, pitkiä ja syvällisiä keskusteluja, puusaunaa ja talvi-illan hämärää, sekä sanaa "koti".

Löydät minut instagramista nimimerkillä @emmi.arponen

Emmi esittely
Emmi Arponen.jpg
Valkkukysely Emmi.png

Heta Eskelinen

Moi! Mä olen Heta. Olen koulutukseltani fysioterapeutti amk (psykofyysinen ft), psyykkinen valmentaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, sekä tuleva seksuaalineuvoja.

 

Aloitin liikunta- ja hyvinvointialalla 14 vuotta sitten v. 2009. Ensimmäiset 10 vuotta ohjasin ryhmäliikuntaa ja opetin tanssia. Vuodesta 2018 olen toiminut fysioterapeuttina ensin nuoriso- ja aikuispsykiatrialla, jonka jälkeen siirryin yksityiselle ammatinharjoittajaksi tarjoamaan hyvinvointivalmennusta ja psykofyysistä fysioterapiaa.

 

Fysioterapiapuolella olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan ja erityisosaamistani ovat muun muassa syömis- ja kehonkuvahäiriöiden, traumojen, pakko-oireiden, psykoosisairauksien, masennuksen, ahdistuksen ja neuropsykiatristen oireyhtymien kuntoutus. Olen täydentänyt osaamistani myös muilla opinnoilla, kuten opiskelemalla kasvatustieteitä, liikuntalääketiedettä, tanssipedagogiikkaa ja liikuntapsykologiaa. 

 

Valmentajana olen helposti lähestyttävä, avoin ja kannustava. Mitään ei tehdä otsa rypyssä, vaan periaatteeni on, että kestävä muutos rakennetaan riittävän pienin askelin, ilman itsensä ruoskimista. Valmennustyylini on vahvuus- ja voimavarakeskeinen sekoitus napakkaa toimintaa, läsnäolevaa keskustelua sekä ripaus huumoria. Missioni valmentajana on auttaa asiakastani löytämään itselleen sopivat keinot lisätä omaa hyvinvointia ja elää omannäköistä elämää. 

 

Valmennukseeni hakeutuvat useimmiten henkilöt, jotka kaipaavat apua esimerkiksi elämäntapamuutokseen ja arjenhallintaan, intuitiiviseen syömiseen ja liikunnan aloittamiseen, omaan kehoon liittyvien tunteiden ja ajatusten muovaamiseen, hyvinvointia ja jaksamista tukevien rutiinien rakentamiseen, ja/tai tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen. Neuropsykiatrisen osaamiseni ja ADHD-kokemusasiantuntijuuteni ansiosta asiakkaikseni hakeutuvat myös usein henkilöt, joilla on jokin nepsy-diagnoosi tai epäilys asiasta. 

  

Kotonani asustaa minun ja kumppanini lisäksi dalmatialaisemme Into. Meillä on aina jokin keskeneräinen remppa tai muu projekti joko sisällä tai ulkona. Vapaa-ajallani tykkään puuhastella käsitöitä, ottaa rennosti ja nautiskella hyvästä ruuasta, nähdä ystäviä tai liikkua luonnossa. Liikun intuitiivisesti mieluiten tanssien tai joogaten, ja joskus nostelen painoja tai käyn vesijumpassa. Työkokemuksestani ja koulutuksistani huolimatta en ole mikään himoliikkuja (usko tai älä), vaan pikemminkin fiilisliikkuja  :)

Löydät minut Instagramista nimimerkillä @kehomielenvire  ja höpisemästä Ulrikan kanssa Syvä terveys-podcastissämme @syvaterveys.

Heta esittely
Heta Eskelinen.jpg
Heta valkkukysely

Laura Maijala

Moikka! Oon Laura, ravitsemus- ja valtiotieteilijä (FM & VTM), jonka missiona on auttaa ihmisiä voimaan paremmin, löytämään rauha ruoan kanssa ja itselleen merkityksellinen tapa elää.

 

Olen ollut aina kiinnostunut hyvinvoinnista, psykologiasta ja yhteiskunnallisista asioista. Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan valtiotieteitä, jossa tein kandini suomalaisen ruokakulttuurin muutoksesta ja graduni suomalaisesta ravitsemusvalistuksesta viimeisen 70 vuoden aikana. Olen aina halunnut ymmärtää, mitkä tekijät kulttuurissamme ja historiassamme ohjaavat meitä tänäkin päivänä toimimaan ja ajattelemaan tietyllä tavalla.

 

Nälkä kasvoi syödessä, ja tällä hetkellä viimeistelen toista tutkintoani Human nutrition and food-related behaviour -maisteriohjelmassa, jossa olen erikoistunut erityisesti ruokasuhteeseen ja intuitiiviseen syömiseen.

 

Olen luonut useita erilaisia valmennuksia, retriittejä, workshopeja ja kurssin lukioihin, joissa olen valmentanut ja tukenut ihmisiä omannäköisen elämän elämisessä, ajattelun ja uskomusten työstämisessä, ravitsemuksessa, palautumisessa ja jaksamisessa.  Lisäksi olen työskennellyt muun muassa muutoskonsulttina ja uravalmentajana.

 

Omaa ajatteluani ja työotettani ohjaa vahvasti kokonaisvaltaisuus. Haluan tukea ihmisiä ymmärtämään paremmin itseään ja tekemään oivalluksia sen sijaan, että keskittyisin yleisten ohjeiden antamiseen. Minua kuvataankin valmentajana innostavaksi, empaattiseksi, inspiroivaksi ja ratkaisukeskeiseksi. Asiakkaiden tukemisessa itseäni auttaa myös nuoruudessa sairastamani vaikea syömishäiriö. Ymmärrän todella, miten mutkikkaaksi suhde syömiseen ja omaan kehoon voi mennä - ja että aina on mahdollista löytää terveempi suhde itseen ja ruokaan.

 

Olen paljasjalkainen espoolainen, mutta asunut myös Italiassa, Englannissa ja Espanjassa. Rakastan uusien asioiden kokeilemista, urheilua eri muodoissa, kiinnostavien ruokapaikkojen testailua, äänikirjojen ja podcastien kuuntelua sekä luonnossa samoilua.

Laura esittely
Laura Maijala.jpeg
Laura.png

Maiju-Emilia Huppunen

Moikka! Oon Maiju-Emilia - ravitsemusasiantuntija (TtK), joogaopettaja (RYT200), meditaatio-ohjaaja sekä lisensioitu personal trainer. Opiskelen tällä hetkellä urheiluravitsemustieteen maisteriopintoja Itä-Suomen yliopistossa, sivuaineinani ravitsemuspsykologia sekä terveysliikunta. Lisäksi minulta löytyy biolääketieteen tutkinto (MSc).

 

Olen lempeä hyvinvoinnin asiantuntija, jolle kokonaisvaltainen ja holistinen terveys ovat lähellä sydäntä. Näen ihmisyksilön biopsykososiaalisena kokonaisuutena, minkä vuoksi miellänkin hyvinvoinnin monen tekijän summaksi. Työssäni minulle on tärkeää pyrkiä luomaan turvallinen tila, jossa jokainen saa olla täysin oma itsensä. Kannustan oman kehon kuunteluun, keho-mieliyhteyteen sekä kehotietoisuuden harjoittamiseen. Valmennuksissani emme lähde suorittamaan terveyttä tai noudattamaan tarkkoja harjoitus- ja ravinto-ohjelmia, vaan etsimme yksilöllisesti omat tavat edistää hyvinvointia joustavasti, sallivasti ja kokonaisvaltaisesti. Yksilövalmennusten lisäksi mm. luennoin ravitsemuksesta sekä teen terveysviestintää sosiaaliseen mediaan.

 

Tavoitteenani valmentajana on auttaa ihmisiä löytämään lisää hyväksyntää ja kunnioitusta itseään sekä kehojaan kohtaan. Erityisiä kiinnostukseni kohteita ovat ruoka- ja kehosuhde, intuitiivinen syöminen sekä syömiskäyttäytymiseen vaikuttavat tekijät. Uskon lempeyden ja läsnäolon voimaan, ja nämä ovatkin tärkeimmät arvoni valmentajana.

 

Olen utelias, tiedonjanoinen ja kunnianhimoinen ihminen, joka on aina innokas oppimaan uutta. Samaan aikaan olen rauhaa rakastava persoona, jolle on tärkeää maadoittua, elää hetkessä sekä pysähtyä nauttimaan elämästä. Vapaa-ajalla minut voi löytää crossfit-salilta, lenkkipolulta, joogamatolta tai avannosta. Rakastan luontoa, syvällisiä keskusteluita, brunsseja sekä aitoja ihmiskohtaamisia.

Maiju-Emilia esittely
90F66B59-5E85-4B73-AE11-040158D18BDE_1_201_a.jpeg
Maiju-Emilia.png

Suvi Leinonen

Moi! Olen Suvi ja toimin valmentajana. 

Tavoitteenani on auttaa valmennettaviani löytämään heille itselleen sopivat, mahdolliset ja miellyttävät tavat liikkua terveyttä, toimintakykyä ja tavoitteita tukevasti. Mahdollistaa onnistumisen kokemuksia, vahvistaa pystyvyyden tunnetta ja edesauttaa liikunnan ilon löytämistä sekä säilyttämistä ja tukea elämäntapamuutoksessa, joka on tukevalla ja kestävällä pohjalla.

Yleensä valmennettavani oivaltavat, että järkevä tekeminen vaatiikin vähemmän ja liikkuminen voi oikeasti olla mukavaa sekä syöminen rentoa ja joustavaa. 

Opitaan, miten liikunta ja terveyttä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat teot ovat osa kiireistä ja haastavaakin arkea, sitä itse arkea tukien eikä entisestään vaikeuttaen:
- Monipuolisesti, joustavasti, säännöllisesti ja kestävästi.
- Riittävän yksinkertaisesti, helposti toteutettavavasti ja tällöin myös tuloksia tuottavasti.
- Ei kuormitusta lisäten, vaan voimavaroja kasvattaen.
- Ei niin paljon kuin mahdollista, vaan vain sen verran kuin on tarpeen.

”Päivän kunnon mukaisesti. Innostaen, ei syyllistäen.”

Minulla on yli 20 vuoden monipuolinen ja laaja kokemus liikunta-alalta. Olen toiminut valmennustyön lisäksi mm. vapaan sivistystyön tuntiopettajana ja liikunnanohjaajana, kuntotestaajana, liikunta-alan opiskelijoiden opettajana ja näyttöjen vastaanottajana urheiluopistossa sekä vertaisohjaajien kouluttajana ja koulutusmateriaalin suunnittelijana Suomen Paralympiakomitealla. 

Valmentamisen, ohjaamisen, kouluttamisen ja opettamisen lisäksi teen myös mielelläni puhujakeikkoja. 

Koulutukseltani olen Liikunnanohjaaja AMK, Liikuntaneuvoja ja FISAF Personal Trainer. Lisäksi kymmeniä valmennustyötä tukevia lisäkoulutuksia, kursseja ja opintoja. Tällä hetkellä olen kiinnostunut psykologian opinnoista. 

Valmennettavani kuvailevat minua usein empaattiseksi, ymmärtäväksi ja innostavaksi.

”Erityisesti pidän tyylissäsi siitä että treenaamista lähestytään jokaisen omista lähtökohdista, haasteet huomioidaan ja aina saa tsemppiä ja kannustusta. Minulla on paha tapa vähätellä itseäni, ja siitä saan kyllä välitöntä palautetta ja tässä on tavallaan ihan huomaamattaan oppinut samalla armoa itseään kohtaan! ”

”Suosittelen Suvin valmennusta oikeastaan kaikille! Erityisesti kuitenkin hänelle, joka on kenties rakentanut kynnystä tai muista syistä estynyt tai sivuuttanut omasta hyvinvoinnista huolehtimisen ja luulee, että peli on menetetty. Vähänpä tiesin.”

Nautin työstäni, mutta nautin myös lorvimisesta, tanssista sen monissa eri muodoissa ja tyylilajeissa, monipuolisesta treenaamisesta ja liikunnasta, kulttuurista (erityisesti kaikesta, joka koskettaa tai johon liittyy musiikki) ja asumisesta sekä lähellä merta, että lähellä kaupunkia. Olen onnellinen Suomessa, mutta Sveitsillä on erityinen paikka sydämessäni ja voisin kuvitella asuvani siellä.

 

Löydät minut instagramista nimimerkillä @leinosen.suvi

Suvi esittely
image_50383617.JPG
Suvi.png

Riikka Leinonen

Moi! Olen Riikka ja koulutukseltani psykologian maisteri, työterveyspsykologi, mindfulness -ohjaaja sekä loppuvaiheen psykoterapeuttiopiskelija (valmistun keväällä 2025). Psykoterapeuttikoulutukseni suuntaus on integratiivinen ja se tarkoittaa yhteistyön sekä menetelmien räätälöintiä asiakkaan mukaan erilaisia näkökulmia ja teoreettisia suuntauksia yhdistellen.

 

Työskentelen tällä hetkellä psykologiyrittäjänä työterveyspsykologina, kuntoutussektorin psykologina ja koulutuspsykoterapeuttina. Aikaisemmin olen työskennellyt useita vuosia aikuisten mielenterveyspalveluissa aikuispsykiatrialla, joten vastaan on tullut kaikenlaista psyykkistä pahoinvointia. Olen kuitenkin saanut todistaa myös huikeita toipumisia erittäin vaikeista psyykkisistä tilanteista eteenpäin. Monipuolinen vuosien työkokemukseni psykologian eri sektoreilla takaa yhteistyössä kanssani sen, että osaamista löytyy laajasti moneen erilaiseen tilanteeseen.

 

Intohimonani on soveltaa psykoterapeuttista osaamista erilaisissa konteksteissa, kuten hyvinvointisektorilla, elämänmuutosten toteutuksessa sekä työhyvinvoinnin saralla. Pintaa syvemmälle tähtäävä psykoterapeuttinen näkökulma voi auttaa myös suhteessa toisiin ihmisiin ja suhteessa omaan itseen. Mistä olen tullut ja miksi olen mitä olen? Työssäni on aina mukana vuorovaikutuksellinen näkökulma. Ymmärrän ihmisen aina kasvunsa ja kehityksensä muovaamana yksilöllisenä tyyppinä. Vaikka menneitä ei voi muuttaa, on itseään ja kokemuksiaan tärkeä ymmärtää. Itsetuntemus onkin mielestäni psyykkisen hyvinvoinnin tärkeimpiä kulmakiviä. Aina on kuitenkin myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä tässä hetkessä ja tulevaisuudessa tapahtuu.

 

Kasvun ja kehityksen lisäksi tykkään katsoa asioita erilaisten tunteiden näkökulmasta. Tunteet ovat oikeastaan taustalla kaikenlaisessa ihmisen toiminnassa tai toimimatta jättämisessä. Tämän vuoksi vastaanotollani ja koulutuksissani puhutaan tunteista, tutkitaan niitä ja tutustutaan niihin. 

 

Integratiiviseen psykoterapiaan kuuluu keskeisenä elementtinä turvallisen ja riittävän toimivan yhteistyön rakentaminen. Näin ollen pyrin työssäni panostamaan turvallisten ja mutkattomien puitteiden luomiseen sekä yksityisvastaanotoilla että koulutuksissa ja webinaareissa. Persoonaltani olen humoristinen ja yleensä melko rento. Asiakkaani kuvaavat minua lempeän oloiseksi ja se on kyllä kivasti sanottu. 

 

Vapaa-ajalla tykkään käydä joogassa, salilla ja koiran kanssa metsässä. Viime aikoina olen tunnustellut sitä, miltä tuntuisi aloittaa uusi liikuntaharrastus crossfitin muodossa. Painotan kuitenkin urheilussa loppuun asti itsen kuuntelua sekä omien voimavarojen mukaan liikkumista, joten verenmaku suussa treenaavaa minusta ei koskaan tule. Mielestäni maailmassa on jo liikaa vaativuutta, joten liike saa olla vapaata sekä joustavaa. Liikkumisen lisäksi tykkään mökkeillä, olla luonnossa, uida, lukea romaaneja, katsoa elokuvia ja vain chillata. Asun Kuopiossa mutta juureni on itärajan Kainuussa.  

Somesta minut löytää @psykologi.riikka.leinonen

Riikka esittely
bottom of page