Asiantuntijat

Asiakkaanamme pääset työskentelemään henkilökohtaisesti joko Ulrikan, Karoliinan, Heidin, Marian, Iiriksen, Jemiinan tai Emmin kanssa. Kaikki valmentajat tekevät yksilövalmennusta. Lisäksi osalla valmentajista on tarjolla myös ryhmävalmennuksia. Kaikki palvelumme toteutetaan etänä. Voit tutustua palveluihimme klikkaamalla tätä linkkiä. Voit toivoa itsellesi valmentajaa hakiessasi valmennukseen tai antaa tiimimme päättää. Lopullinen asiantuntijavalinta riippuu toivomasi valmentajan varauskalenterin tilasta ja siitä, kuka valmennustiimissämme on sinulle paras valinta tavoitteesi ja taustatietosi huomioiden.

Voit lukea jokaisen valmentajan laajemman esittelyn klikkaamalla henkilön kuvaa.

Ulrika Lillsunde

Fysioterapeutti (AMK), Personal Trainer, ravintovalmentaja, health mindset coach, lyhytterapiaopiskelija

Iiris Juntunen

Ravitsemusasiantuntija, elintarviketieteiden maisteri (ETM), Personal Trainer

Maria Lagerspetz

Liikuntaneuvoja (LPT), Liikunnanohjaaja (AMK), Personal Trainer, fysioterapeuttiopiskelija

Karoliina Lauslehto

FIHF-ravintovalmentaja, ravitsemustieteen opiskelija (TtK) sekä viimeisiä opintopisteitä vaille valmis laillistettu ravitsemusterapeutti ja TtM.

Heidi Kinnunen

Ravitsemustieteilijä, gradua vaille valmis TtM ravitsemustieteen pääaineessa, tohtorikoulutettava, Personal Trainer. 

Emmi Arponen

Fysioterapeutti (AMK), aikuiskouluttaja, tuleva psykologi (2021) ja gradua vaille valmis TtM.

Jemiina Kemppainen

Fysioterapeutti (AMK), personal trainer, painonnoston ohjaaja

Ulrika Lillsunde

Hei! Olen Ulrika, Vastuullisen valmennuksen perustaja ja päävalmentaja.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani fysioterapeutti (AMK), valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2009. Sen jälkeen olen käynyt kymmeniä lisäkoulutuksia, mm. personal trainerin ja ravintovalmentajan koulutuksia, erilaisia ryhmäliikuntaohjaajan koulutuksia, psyykkisen valmentajan koulutuksia sekä fitnessvalmentajan koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen kognitiivista lyhytterapiaa ja hyväksymis- ja omistautumisterapian työkalujen hyödyntämistä valmennuksessa. Tulevaisuudessa haaveilen psykofyysisen fysioterapeutin, psykoterapeutin ja positiivisen psykologian erityisosaajan koulutuksista. Ravintovalmennuksen puolella oma osaamisalueeni on erilaisissa kasvisruokavalioissa.

Olen toiminut liikunta- ja terveysalalla vuodesta 2006. Olen työskennellyt mm. ryhmäliikuntaohjaajana, fysioterapeuttina niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, personal trainerina, kuntokeskuksen liikuntapalveluvastaavana sekä yrittäjänä. Olen toiminut päätoimisena yrittäjänä vuodesta 2013 sekä omalla fysioterapiaklinikalla että liikuntapalveluita tuottavana freelancerinä.

Valmennukseeni hakeutuu yleensä henkilöt, jotka ovat kyllästyneitä dieettikierteeseen. "Maanantaina alkaa uusi elämä" on useimmille asiakkailleni tuttu ajatus, jota puramme valmennuksessa yhdessä kehoon, ruokaan ja liikkumiseen liittyvien uskomusten kanssa. Valmennustyylini on yhdistelmä tiukkaa keskustelua (ajatusten haastamista), myötätuntoa ja ymmärrystä. Olen parhaimmillani, kun keskustelen asiakkaani kanssa vastoinkäymisistä. Meillä epäonnistumisia ei tarvitse piilotella, sillä ne ovat mainioita oppimiskokemuksia!

Omat arvoni ohjaavat työskentelyäni vahvasti. Olen luonto-, ihmis- ja eläinrakas ja uskon väkivallattomuuteen. Kaikkea tekemääni ohjaa toive ja tavoite luoda ympärilleni hyvää. Pidän tärkeänä sitä, että asiakkaani saavuttavat tavoitteensa ilman pakkomielteisyyttä ja epätervettä liikunta- ja syömiskäyttäytymistä.

Arjen jaan puolisoni "Palomies-Samin" ja kahden rescuekoiramme kanssa. Vapaa-ajallani nostelen raskaita asioita, sillä r-a-k-a-s-t-a-n CrossFitia! Liikun mielelläni myös joogaten, tanssien, koirieni kanssa ulkoillen ja akroillen.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @herkkutrikoissa

 
Photo by Jari Hindström
Valkkukysely Ulrika1.png

Iiris Juntunen

Moikka! Olen Iiris, ravitsemusasiantuntija ja personal trainer. Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri ja valmistunut vuonna 2020 Helsingin yliopiston ravitsemustieteen maisterilinjalta. Opintojeni aikana sain laajan näkökulman ravitsemukseen sekä ruokaan, ja uppouduin opintojeni lopussa erityisesti ruuankäyttöön ja elintarviketurvallisuuteen. Tällä hetkellä täydennän asiantuntemustani urheiluravitsemuksen opintokokonaisuudella Itä-Suomen avoimessa yliopistossa.

 

Valmennustyylini on ymmärtäväinen ja käytännönläheinen. Elämä ja terveys ovat harvoin yksinkertaisia asioita. Valmennuksessani etsimme ja löydämme yhdessä pohtien hyvinvointia edistäviä yksilökohtaisia ratkaisuja. Autan mielelläni mielekkään, monipuolisen, riittävän, joustavan sekä omannäköisen ruokavalion rakentamisessa. Minulta saa apua myös sali- ja kotitreeniohjelmiin.

Oma kiinnostukseni on vegaaniruokavaliossa, joten valmennan mielelläni myös vegaaneja ja kasviperäisestä ruokavaliosta kiinnostuneita!

 

Vapaa-ajallani tykkään viettää aikaa perheeni kanssa, johon kuuluvat puoliso ja ihanin pupuvanhus Bruce. Harrastan fitnessurheilua ja rakastan nostella rautaa salilla. Toimin myös varapuheenjohtajana Hedelmälihasta ry -nimisessä urheiluseurassa. Lisäksi tanssi on minulle läheinen itseilmaisun muoto, vaikken mitään tanssilajia puhtaasti tanssikaan. Olen myös suuri hevin kuluttaja (hedelmä-vihannesosaston sekä hevimusiikin) ja opintojeni aikana olinkin muutamaan otteeseen mukana Helsingin yliopiston raskaan musiikin ystävien hallitustoiminnassa.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @iiris.juu

 
Iiris Juntunen2.jpeg
Iiris 2.png

Maria Lagerspetz

Moi! Olen Maria, ikuinen opiskelija Helsingistä. Ikuinen opiskelija, koska tuntuu, että mikään ei riitä ja aina haluaa vaan oppia lisää ja osata enemmän! 

 

Asun Turussa fysioterapeutiksi opiskellen (AMK), ja takana minulla on toinen ammattikorkeakoulututkinto liikunnanohjauksen puolelta sekä opistotason liikuntaneuvojan tutkinto (LPT) ja Personal Trainer pätevyys.

 

Erityisesti tykkään työskennellä ihmisten kanssa, joiden on vaikea saada itseään liikkumaan niin usein tai sillä tavalla kuin haluaisivat, tai joille liikunta on uusi harrastus. On nimittäin mahtavaa nähdä, kuinka liikunnasta aletaan aidosti nauttia ensimmäistä kertaa elämässä. Myös asiakkaan minäpystyvyyden tunteen kasvua on huikea seurata.

 

Työkokemusta minulta löytyy sekä julkiselta sektorilta, että yksityiseltä puolelta ja seuroista. Olen siis päässyt viimeisten neljän vuoden aikana työskentelemään kaikkien ikäryhmien kanssa: paljon ikääntyneiden kanssa (mikä on myös ihan lempparihommaa!), mutta myös aikuisten ja nuorten parissa seurojen ja yksityisen puolen kautta.

 

Valmentajana olen kannustava ja positiivinen, mutta silti määrätietoinen. Tsemppaan sinua tekemään parhaasi, mutta myös harjoittelen kanssasi oman kehon kuuntelua ja juuri sinulle parhaiden ratkaisujen löytämistä. Valmennusta tehdään sinua, eikä minua varten. Parhaassa lopputuloksessa olen siis lopulta tehnyt itseni turhaksi.

 

Rakastan katutansseja, Crossfitia ja hyvää ruokaa. Nykyään myös reggaeton -musiikki saa hymyn huulille, sillä vaihtolukukausi Espanjassa antoi sille uuden merkityksen. Olen muutenkin aina tykännyt ottaa ja lähteä, joten opintojen lisäksi myös töitä on tullut tehtyä muutamia kuukausia ulkomailla. Toki nyt koronan myötä tilanne on toinen, mutta hei, Helsingistä Turkuun on ollut myös oikein hyvä maisemanvaihdos! Jos en ole vapaa-ajallani treenaamassa, olen joko repimässä ystäviäni kanssani liikkumaan, silittelemässä jonkun muun kissoja koska omaa minulla ei vielä ole, tai lempisarjojeni, liian suuren palapelin tai liian vaikeiden villasukkakuvioiden neulomisen äärellä.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @marialagerspetz

 
Maria 3.png

Karoliina Lauslehto

Heips! Olen Karoliina, intohimoinen ravitsemusihminen, yrittäjä ja sileäkarvaisen noutajan koiramamma.

Koulutukseltani olen FIHF-ravintovalmentaja, kliinisen ravitsemustieteen kandi (TtK) sekä viimeisiä opintopisteitä vaille valmis laillistettu ravitsemusterapeutti ja TtM. Aineopintojen ohella olen opiskellut mm. urheiluravitsemusta ja olen erittäin kiinnostunut painoneutraalista lähestymistavasta terveyden edistämiseen (HAES) sekä ravitsemuspsykologiasta.

Olen toiminut ravintovalmentajan nimikkeellä vuodesta 2018 kaikenlaisten ihmisten ja tavoitteiden parissa. Suurin osa asiakaskohtaamisista on ollut vegaanien ja laihduttamisen lopettajien kanssa, mutta valmennettavaksi ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan tervetulleita ihan kaikki. Ravitsemusterapeuttia tarvitsevat joutuvat toki odottelemaan toimilupani saamista vielä hetken aikaa, mutta mikäli ravitsemushaasteesi tai -tavoitteesi liittyvät johonkin muuhun kuin sairauden ravitsemushoitoon, olen täällä sinua varten jo nyt.

Valmentajana lähtökohtani on aina ihmisen kohtaaminen omana uniikkina kokonaisuutenaan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen. Minuun voi jokainen olla turvallisin mielin yhteydessä ihan omana itsenään. Koulutukseni ansiosta tarkastelen myös ravitsemusta erityisen laajasta näkövinkkelistä: Ruoka on paitsi ravintoa, myös niin paljon muuta, joka ulottuu elämämme kaikille osa-alueille tiedostammepa sitä tai emme! Minun kanssani keskitytään siksi huomioimaan se iso kuva, ajatukset ja tunteet yksilöllisten tavoitteiden saavuttamisessa. Hyväksyen, sallivasti ja joustavasti. Ja aina tieteelliseen näyttöön perustuen, sillä tapana on toimia hyvien eettisten periaatteiden mukaisesti.

Näin ravitsemusihmisenä arvostan suuresti ruokailoa ja haluan jakaa sitä muidenkin kanssa. Vastustan vakaasti turhaa ruokaan, syömiseen ja omaan kehoon liittyvää pahoinvointia, suorittamista ja stressiä. Ihan yhtä paljon vastustan mustavalkoista ajattelua ja epäterveellisin keinoin toteutettua laihduttelua sekä häiriintyneen syömiskäyttäytymisen ja vääristyneen kehonkuvan ihannointia. Olen aina valmis kuuntelemaan ja käsittelemään näihin liittyviä huolia sekä edistämään myönteistä ruoka- ja kehosuhdetta. Valmentajana minua on kuvailtu mm. lempeän empaattiseksi, mutta jämäkäksi. Hyvää huumorintajua unohtamatta.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @karoliina.lauslehto

 
Karoliina Lauslehto.jpg
Valkkukysely Karoliina .png

Heidi Kinnunen

Moikkamoi! Olen Heidi, ravitsemustieteilijä, tohtorikoulutettava, yrittäjä ja äiti. Olen ihan erityisen kiinnostunut ruokasuhteesta ja syömiseen liittyvistä ajatuksista, tunteista, normeista ja moraalisuudesta. Ehkä sen takia teenkin tämän aiheen tiimoilta väitöskirjaa.

 

Koulutukseltani olen gradua vaille valmis terveystieteiden maisteri ravitsemustieteen pääaineessa. Lisäksi olen käynyt useita liikunta-alan koulutuksia sekä lukenut sivuaineinani urheiluravitsemusta, liikuntalääketiedettä sekä työ- ja organisaatiopsykologiaa. Juuri nyt on menossa väitöskirjaan kuuluvia psykologian opintoja. En kuitenkaan ole ravitsemusterapeutti, vaan keskityn puhtaasti ennaltaehkäisevään työhön, koska se on mielestäni parasta.

 

Ominta leipälajiani on ruokasuhteen, kehosuhteen ja liikuntasuhteen teemojen pyörittely, sillä uskon fiksujen elämäntapojen olevan enemmän kiinni pään sisältä kuin mistään muualta: suhde syömiseen, liikkumiseen ja kehoon määrittelee ihan valtavan paljon niitä valintoja joita teemme, millaisia ajatuksia ja tunteita syömiseen tai liikuntaan liittyy ja miten kehoamme kohtelemme. Työstämällä suhdetta syömiseen, liikkumiseen ja kehoon pääsemme tekemään oikeasti kestäviä muutoksia, edistämään aitoa hyvinvointia ja selvittämään mistä just sun hyvinvointi muodostuu. 

 

Valmentajana olen lämmin, empaattinen ja aina valmiina etsimään yhdessä ratkaisuja sun haasteisiin. En anna valmiita vastauksia, mutta ihan varmasti autan sinua oppimaan ja saamaan oivalluksia. Pidän kädestä, mutta en kisko mihinkään suuntaan. Sinä määräät tahdin ja suunnan, minä autan ottamaan askeleet.

Olen tyyppi joka alkaa heti tanssia, kun kuulee mitä tahansa musiikkia.Olen lisäksi ex-suorittaja ja perfektionisti, joka opettelee omia rajoja ja epätäydellisyyden sietämistä. Herkkänä introverttinä kuormitun isoista ihmismassoista, mutta silti rakastan ihmisiä, puhumista ja esiintymistä, mikä on aika mielenkiintoinen kombinaatio. Olen myös 100% halaajaihminen ja rakastan lahjoa mun läheisiä ihmisiä hyvällä ruoalla ja itse neulotuilla lämpöisillä villa-asioilla.⁣ Vapaa-ajallani tykkään opetella uusia temppuja, roikkua ilma-akrobatiakankaasta, nostella painavia asioita, neuloa selkä kyttyrällä ja sormet syyhyten sekä ulkoilla ja viettää aikaa perheen kanssa.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @heidikkin

 
Heidi Kinnunen.jpeg
Valkkukysely Heidi.png

Emmi Arponen

Moi! Oon Emmi, nykyinen fysioterapeutti ja aikuiskouluttaja sekä tuleva psykologi ja terveystieteiden maisteri. Valmistun sekä psykologiksi että terveystieteiden maisteriksi tämän kuluvan vuoden 2021 aikana. Psykologia on mun lempitieteenala ja yksi mun suurimmista intohimoista on auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin sekä itseään että muita. Sitä olenkin saanut yrittäjänä tehdä ja nautin siitä valtavasti. Uskon, että mitä enemmän ja paremmin ymmärrämme itseämme (eli itsetuntemuksemme lisääntyy), sitä merkityksellisempää ja tyytyväisempää elämää ja arkea elämme. 

 

Olen lisäkouluttautunut mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmistä ja käytän niitä paljon työssäni. Fysioterapeuttina olen työskennellyt esimerkiksi yksityisellä sektorilla ja erityishuollossa. Lisäksi minulta löytyy laaja kirjoja aiempaa työkokemusta. Olen esimerkiksi ohjannut ryhmäliikuntaa ja työskennellyt lastensuojelussa ohjaajana. Minulta löytyvä aikuiskouluttajan pätevyys tarkoittaa, että saan opettaa korkeakouluissa ja olenkin kuluvan kevään aikana opettamassa esimerkiksi eräässä ammattikorkeakoulussa hyvinvointiin liittyvää kurssia. Kiinteänä osana työtäni ovat myös erilaiset koulutukset ja workshopit.

 

Keskeisiä osaamisalueitani ovat elämäntapamuutoksen psykologia ja ajatusten sekä tunteiden kanssa työskentely. Lisäksi esimerkiksi palautumisen ja jaksamisen teemat sekä itsekriittisyys ovat alueita, joita käsittelen paljon valmennettavieni kanssa. Keskeistä on kuitenkin aina psykologisen joustavuuden lisääminen. Ajattelen, että joustavuuden opettelu kaikessa tekemisessä on avain pysyvään muutokseen. 

 

Valmentajana olen rento, ystävällinen, ammattitaitoinen sekä huumorintajuinen tyyppi. Minun seurassa ei tarvitse jännittää ja usein naurammekin ääneen valmennettavien kanssa joillekin ihanille oivalluksille ja elämän kommelluksille. Uskon, että valmennettavan ja valmentajan lämmin ja toimiva vuorovaikutussuhde on keskeinen osa toimivaa valmennusta ja vuorovaikutusosaaminen onkin yksi vahvuuksistani.

 

Kotona minulla on maailman söpöin (ja tuhmin) rescuekoira Kaneli sekä puoliso, joka on myös fysioterapeutti ja tuleva terveystieteiden maisteri. Yhdessä käymme paljon ulkoilemassa luonnossa ja liikumme monipuolisesti. Harrastan myös lukemista (siis ihan romaaneja), mitä ehtii kyllä tekemään nykyisin aivan liian vähän! Olen myös intohimoinen kirjoittaja ja kirjoitan esimerkiksi runoja. Runouden lisäksi rakastan heviä, pitkiä ja syvällisiä keskusteluja, puusaunaa ja talvi-illan hämärää, sekä sanaa "koti".

Löydät minut instagramista nimimerkillä @emmi.arponen

 
Emmi Arponen.jpg
Valkkukysely Emmi.png

Jemiina Kemppainen

Heippa! Olen Jemiina, valmentaja, fysioterapeutti, sekä tutkitun hyvinvointitiedon ja kehorauhan puolestapuhuja.

Olen koulutukseltani voimailuun ja kuntouttavaan harjoitteluun erikoistunut personal trainer ja painonnoston ohjaaja. Kuntoutuksen erikoisosaamisaluettani ovat tuki- ja liikuntaelinvaivat, lantionpohjan toimintahäiriöt ja kiputilat, vatsalihasten erkauma sekä äitiysliikunta. Lisäksi olen käynyt lukuisia täydennyskoulutuksia psyykkisestä valmentamisesta ja monipuolisesta suorituskyvyn kehittämisestä. Ravintovalmennuksessa oma osaamisalueeni liittyy syömisen joustavuuteen ja arjessa jaksamista tukevaan ravitsemukseen.

Aiemmin olen toiminut valmennustyöni ohella myös ryhmäliikunnan ohjaajana ja kuntokeskuksen ryhmäliikuntavastaavana. Päätoimisena yrittäjänä olen työskennellyt liikunta-alalla jo vuodesta 2015 asti. Minulle on aina ollut äärimmäisen tärkeää, että asiakkaani kokevat olevansa turvallisissa ja luotettavissa käsissä täysin omana itsenään.

 

Valmennukseeni hakeutuvat usein henkilöt, jotka haluavat suhtautua hyvinvointiin lempeämmin ja joustavammin. Valmennuksessani keskitytään juuri asiakkaalle itselleen sopivien liikkumisen tapojen löytämiseen sekä omaan kehoon, syömiseen ja liikuntaan liittyvien uskomusten haastamiseen. Harjoittelemme esimerkiksi oman kehon kuuntelua ja kunnioittamista, parannamme palautumisen mahdollisuuksia ja pyrimme liikunnan järkevöittämiseen tai ehkäpä voimaominaisuuksien kehittämiseen jonkin rakkaan harrastuksen tueksi.

Työn lisäksi arkeani täyttävät puolisoni kanssa jaetut voimanosto- ja ulkoiluharrastukset, hevosystävät, touhukkaat lapinporokoirat ja intohimoni leipomiseen. Minulta saatkin varmasti halutessasi vinkit myös optimaaliseen korvapuustin koostumukseen!

Löydät minut instagramista nimimerkillä @jemiina.kemppainen

 
jemppa2.jpg
Valkkukysely Jemiina.png