top of page

Asiantuntijat

Asiakkaanamme pääset työskentelemään henkilökohtaisesti valitsemasi valmentajan kanssa. Kaikki valmentajat tekevät yksilövalmennusta. Lisäksi osalla valmentajista on tarjolla myös ryhmävalmennuksia. Kaikki palvelumme toteutetaan etänä.

 

Voit tutustua palveluihimme klikkaamalla tätä linkkiä. Voit toivoa itsellesi valmentajaa hakiessasi valmennukseen tai antaa tiimimme päättää. Lopullinen asiantuntijavalinta riippuu toivomasi valmentajan varauskalenterin tilasta ja siitä, kuka valmennustiimissämme on sinulle paras valinta tavoitteesi ja taustatietosi huomioiden.

Voit lukea jokaisen valmentajan laajemman esittelyn klikkaamalla henkilön kuvaa.

Ulrika Lillsunde.jpg

Ulrika Lillsunde

Fysioterapeutti (AMK), psykologian opiskelija, Personal Trainer, ravintovalmentaja, health mindset coach, lyhytterapiaopiskelija

Emmi kasvokuva.jpg

Emmi Arponen

Fysioterapeutti (AMK), aikuiskouluttaja, psykologi (PsM) ja gradua vaille valmis TtM.

Heta Eskelinen Kasvokuva_edited.jpg

Heta Eskelinen

Fysioterapeutti (AMK), psykofyysinen fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja (2022), Personal Trainer

Reetta Heikkilä.JPG

Reetta Heikkilä

Liikunnanohjaaja (AMK), Personal Trainer

Reeta Rautavirta.jpg

Reeta Rautavirta

Ravitsemusasiantuntija, terveystieteiden kandidaatti (TtK), seksuaalikasvattaja, Personal Trainer

Maria Lagerspetz.jpg

Maria Lagerspetz

Liikuntaneuvoja (LPT), Liikunnanohjaaja (AMK), Personal Trainer, fysioterapeuttiopiskelija

Ulrika Lillsunde

Hei! Olen Ulrika, Vastuullisen valmennuksen perustaja ja päävalmentaja.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani fysioterapeutti (AMK), valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2009. Sen jälkeen olen käynyt kymmeniä lisäkoulutuksia, mm. personal trainerin ja ravintovalmentajan koulutuksia, erilaisia ryhmäliikuntaohjaajan koulutuksia, psyykkisen valmentajan koulutuksia sekä fitnessvalmentajan koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen psykologian kandidaatiksi ja sivussa kognitiivista lyhytterapiaa. Viime vuosina opintojeni pääpaino on ollut psyykkisessä valmennuksessa ja hyväksymis- ja omistautumisterapian työkalujen hyödyntämisessä valmennuksessa. Tulevaisuudessa haaveilen psykoterapeutin ja positiivisen psykologian erityisosaajan koulutuksista. Ravintovalmennuksen puolella oma osaamisalueeni on erilaisissa kasvisruokavalioissa.

Olen toiminut liikunta- ja terveysalalla vuodesta 2006. Olen työskennellyt mm. ryhmäliikuntaohjaajana, fysioterapeuttina niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, personal trainerina, kuntokeskuksen liikuntapalveluvastaavana sekä yrittäjänä. Olen toiminut päätoimisena yrittäjänä vuodesta 2013 sekä omalla fysioterapiaklinikalla että liikunta- ja valmennuspalveluita tuottavana freelancerinä.

Valmennukseeni hakeutuu yleensä henkilöt, jotka ovat kyllästyneitä dieettikierteeseen. "Maanantaina alkaa uusi elämä" on useimmille asiakkailleni tuttu ajatus, jota puramme valmennuksessa yhdessä kehoon, ruokaan ja liikkumiseen liittyvien uskomusten kanssa. Valmennustyylini on yhdistelmä tiukkaa keskustelua (ajatusten haastamista), myötätuntoa ja ymmärrystä. Olen parhaimmillani, kun keskustelen asiakkaani kanssa vastoinkäymisistä. Meillä epäonnistumisia ei tarvitse piilotella, sillä ne ovat mainioita oppimiskokemuksia!

Omat arvoni ohjaavat työskentelyäni vahvasti. Olen luonto-, ihmis- ja eläinrakas ja uskon väkivallattomuuteen. Kaikkea tekemääni ohjaa toive ja tavoite luoda ympärilleni hyvää. Pidän tärkeänä sitä, että asiakkaani saavuttavat tavoitteensa ilman pakkomielteisyyttä ja epätervettä liikunta- ja syömiskäyttäytymistä.

Arjen jaan puolisoni "Palomies-Samin" ja kahden rescuekoiramme kanssa. Vapaa-ajallani nostelen raskaita asioita, sillä r-a-k-a-s-t-a-n CrossFitia! Liikun mielelläni myös joogaten, tanssien, koirieni kanssa ulkoillen ja akroillen.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @herkkutrikoissa

Ulrikan esittely
Photo by Jari Hindström
Valkkukysely Ulrika1.png

Reeta Rautavirta

Helou!! Olen Reeta, ravitsemusasiantuntija ja seksuaalikasvattaja.

 

Lähdin opiskelemaan ravitsemustieteitä Tanskaan vuonna 2016 ajatuksena tulla supertaitavaksi laihdutusvalmentajaksi. Opintojen aikana kiinnostuin kuitenkin päinvastaisesta ja aloin ymmärtämään laihduttelun haitoista. Lopputyöni käsitteli kapeita kauneusihanteita, intuitiivista syömistä ja kehorauhaa. Kouluttauduin seksuaalikasvattajaksi Sexpo Säätiön kautta vuonna 2020 lisätäkseni tietoisuutta ulkonäköpaineiden ja sukupuolinormien vaikutuksista kehonkuvaan ja täten myös syömiskäyttäytymiseen. 

 

Ravitsemusneuvojana olen toiminut Tanskassa, Suomessa sekä Thaimaassa Thanyapura hyvinvointikeskuksessa. Kokemusta löytyy niin yksilöiden kuin ryhmienkin ohjaamisesta, livenä sekä etänä. Neuvontani perustuu ruoasta nauttimiseen, joustavuuteen, helppouteen ja rentouteen. Valmennuksessani pohditaan paljon suhdetta ruokaan, kehoon ja painoon. Puramme yhdessä uskomuksia, jotka ei enää palvele ja teemme sovun oman kehon ja ruoan kanssa. Opettelemme intuitiivisen syömisen ja liikkumisen periaatteita ja löydämme aidosti hyvinvointia lisääviä keinoja. Mitään ei tehdä hampaat irvessä, kaloreita laskien tai painoa kytäten. 

 

Asustelen Helsingissä koirani Hupin kanssa ja haaveilen kovasti muutosta Barcelonaan. Rakastan boudoir-valokuvaamista, treenaamista ja luonnossa kävelyä joku hyvä podcast korvilla. Somessa käsittelen myös paljon feminismiin ja seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Minut löytää mm. Instagramista ja Tiktokista nimimerkillä @reetarautavirta (ig) ja @reetarautavirta (tiktok)

Reeta esittely
Reeta Rautavirta piknik.jpeg
Valkkukysely Reeta.png

Maria Lagerspetz

Moi! Olen Maria, ikuinen opiskelija Helsingistä. Ikuinen opiskelija, koska tuntuu, että mikään ei riitä ja aina haluaa vaan oppia lisää ja osata enemmän! 

 

Asun Turussa fysioterapeutiksi opiskellen (AMK), ja takana minulla on toinen ammattikorkeakoulututkinto liikunnanohjauksen puolelta sekä opistotason liikuntaneuvojan tutkinto (LPT) ja Personal Trainer pätevyys.

 

Erityisesti tykkään työskennellä ihmisten kanssa, joiden on vaikea saada itseään liikkumaan niin usein tai sillä tavalla kuin haluaisivat, tai joille liikunta on uusi harrastus. On nimittäin mahtavaa nähdä, kuinka liikunnasta aletaan aidosti nauttia ensimmäistä kertaa elämässä. Myös asiakkaan minäpystyvyyden tunteen kasvua on huikea seurata.

 

Työkokemusta minulta löytyy sekä julkiselta sektorilta, että yksityiseltä puolelta ja seuroista. Olen siis päässyt viimeisten neljän vuoden aikana työskentelemään kaikkien ikäryhmien kanssa: paljon ikääntyneiden kanssa (mikä on myös ihan lempparihommaa!), mutta myös aikuisten ja nuorten parissa seurojen ja yksityisen puolen kautta.

 

Valmentajana olen kannustava ja positiivinen, mutta silti määrätietoinen. Tsemppaan sinua tekemään parhaasi, mutta myös harjoittelen kanssasi oman kehon kuuntelua ja juuri sinulle parhaiden ratkaisujen löytämistä. Valmennusta tehdään sinua, eikä minua varten. Parhaassa lopputuloksessa olen siis lopulta tehnyt itseni turhaksi.

 

Rakastan katutansseja, Crossfitia ja hyvää ruokaa. Nykyään myös reggaeton -musiikki saa hymyn huulille, sillä vaihtolukukausi Espanjassa antoi sille uuden merkityksen. Olen muutenkin aina tykännyt ottaa ja lähteä, joten opintojen lisäksi myös töitä on tullut tehtyä muutamia kuukausia ulkomailla. Toki nyt koronan myötä tilanne on toinen, mutta hei, Helsingistä Turkuun on ollut myös oikein hyvä maisemanvaihdos! Jos en ole vapaa-ajallani treenaamassa, olen joko repimässä ystäviäni kanssani liikkumaan, silittelemässä jonkun muun kissoja koska omaa minulla ei vielä ole, tai lempisarjojeni, liian suuren palapelin tai liian vaikeiden villasukkakuvioiden neulomisen äärellä.

Löydät minut instagramista nimimerkillä @marialagerspetz

Maria esittely
Maria Lagerspetz1.jpg
Maria 3.png

Emmi Arponen

Moi! Oon Emmi, nykyinen fysioterapeutti ja aikuiskouluttaja sekä tuleva psykologi ja terveystieteiden maisteri. Valmistun sekä psykologiksi että terveystieteiden maisteriksi tämän kuluvan vuoden 2021 aikana. Psykologia on mun lempitieteenala ja yksi mun suurimmista intohimoista on auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin sekä itseään että muita. Sitä olenkin saanut yrittäjänä tehdä ja nautin siitä valtavasti. Uskon, että mitä enemmän ja paremmin ymmärrämme itseämme (eli itsetuntemuksemme lisääntyy), sitä merkityksellisempää ja tyytyväisempää elämää ja arkea elämme. 

 

Olen lisäkouluttautunut mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmistä ja käytän niitä paljon työssäni. Fysioterapeuttina olen työskennellyt esimerkiksi yksityisellä sektorilla ja erityishuollossa. Lisäksi minulta löytyy laaja kirjoja aiempaa työkokemusta. Olen esimerkiksi ohjannut ryhmäliikuntaa ja työskennellyt lastensuojelussa ohjaajana. Minulta löytyvä aikuiskouluttajan pätevyys tarkoittaa, että saan opettaa korkeakouluissa ja olenkin kuluvan kevään aikana opettamassa esimerkiksi eräässä ammattikorkeakoulussa hyvinvointiin liittyvää kurssia. Kiinteänä osana työtäni ovat myös erilaiset koulutukset ja workshopit.

 

Keskeisiä osaamisalueitani ovat elämäntapamuutoksen psykologia ja ajatusten sekä tunteiden kanssa työskentely. Lisäksi esimerkiksi palautumisen ja jaksamisen teemat sekä itsekriittisyys ovat alueita, joita käsittelen paljon valmennettavieni kanssa. Keskeistä on kuitenkin aina psykologisen joustavuuden lisääminen. Ajattelen, että joustavuuden opettelu kaikessa tekemisessä on avain pysyvään muutokseen. 

 

Valmentajana olen rento, ystävällinen, ammattitaitoinen sekä huumorintajuinen tyyppi. Minun seurassa ei tarvitse jännittää ja usein naurammekin ääneen valmennettavien kanssa joillekin ihanille oivalluksille ja elämän kommelluksille. Uskon, että valmennettavan ja valmentajan lämmin ja toimiva vuorovaikutussuhde on keskeinen osa toimivaa valmennusta ja vuorovaikutusosaaminen onkin yksi vahvuuksistani.

 

Kotona minulla on maailman söpöin (ja tuhmin) rescuekoira Kaneli sekä puoliso, joka on myös fysioterapeutti ja tuleva terveystieteiden maisteri. Yhdessä käymme paljon ulkoilemassa luonnossa ja liikumme monipuolisesti. Harrastan myös lukemista (siis ihan romaaneja), mitä ehtii kyllä tekemään nykyisin aivan liian vähän! Olen myös intohimoinen kirjoittaja ja kirjoitan esimerkiksi runoja. Runouden lisäksi rakastan heviä, pitkiä ja syvällisiä keskusteluja, puusaunaa ja talvi-illan hämärää, sekä sanaa "koti".

Löydät minut instagramista nimimerkillä @emmi.arponen

Emmi esittely
Emmi Arponen.jpg
Valkkukysely Emmi.png

Reetta Heikkilä

Moikka! Olen Reetta, kotoisin Haminasta, mutta asettautunut asumaan Pälkäneen maalaismaisemiin. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja (AMK) ja minulla on myös personal trainerin pätevyys, mutta kutsun itseäni mieluiten valmentajaksi. AMK-koulutuksen puolelta olen käynyt terveysliikunnan ja valmennuksen suuntaavat opinnot. 

 

Tieni liikunnanohjauksen maailmaan alkoi 15-vuotiaana, kun kotiseurani Vehkalahden Veikot rekrytoi minut nuoreksi ohjaajaksi lasten liikuntakerhoihin. Seuran kautta pääsin osallistumaan useisiin eri liikunnanohjaukseen liittyviin koulutuksiin. Tämä seuran kautta tuoma kokemus liikunnanohjauksen parissa antoi vaihtoehdon lähteä liikunta-alalle ja sillä tiellä ollaan. 

 

Opiskeluiden jälkeen halusin lähteä siirtymään lasten ohjauksista enemmän kohti aikuisten valmentamista. Vuonna 2016 rohkenin lopulta perustaa oman yrityksen ja aloin tekemään täysipäiväisesti töitä yksilövalmentajana. Mukana on kuitenkin edelleen joitakin lasten ohjauksia kuten uimakouluopetusta ja aikuisten ryhmäliikunnanohjauksesta lempparini on erityisesti kehonhuoltotuntien ohjaus.

 

Olen valmentajana empaattinen, rempseä ja joustava. Tärkeintä minulle on löytää sopivat tavat valmentaa niin, että muutokset on helppo sovittaa valmennettavan arkeen. Haluan luoda valmennettaville uskoa oman kehon pystyvyyteen ja toimintakykyyn sekä kehon viestien kuunteluun. Valmennan teemalla: hyvinvointia ilman suorittamista.

 

Elän elämää maatilalla, jossa mieheni ahertaa luomuviljelyn parissa. Rakastan asua keskellä peltoja omassa rauhassa. Meidän perheeseen kuuluu  myös saksanseisoja Into. Tykkään tehdä asioita käsillä kuten soittaa pianoa, remontoida tai paukuttaa kangaspuita. Liikun itse intuitiivisesti enkä seuraa mitään treeniohjelmaa muuta kuin koiran päivittäistä lenkkitarvetta. Lataudun parhaiten kotona tai luonnossa.

 

Löydät minut Instagramista ja Facebookista nimellä @reettavalmentaa.

Reetta H
Reetta Heikkilä metsässä.JPG
Reetta H valkkukysely.png

Heta Eskelinen

Hei!

 

Olen Heta, psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja ja lopputyötä vaille valmis ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja.

 

Aloitin liikunta- ja hyvinvointialalla v. 2009 missä ohjasin päätoimisesti ryhmäliikuntaa n. 10 vuotta. Olen myös opettanut muutaman vuoden nyky-, katu- ja showtanssia eri ikäisille. Vuosien varrella tuli käytyä useita lisäkoulutuksia kahvakuulasta Pilatekseen ja joogaan. Psyykkiseksi valmentajaksi ja rentoutusohjaajaksi kouluttauduin v. 2019. 

 

Liikunta-alan kautta kiinnostuin fysioterapiasta, mitä pääsin opiskelemaan kolmannella hakukerralla v. 2015. Valmistuin fysioterapeutiksi v. 2018 ja työskentelin aikuis- ja nuorisopsykiatrialla 4 vuotta ennen yksityiselle siirtymistä. Olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan kouluttautuen erityisesti psykiatrisen osaamisen, kuten syömishäiriöiden, traumojen, masennuksen, ahdistuksen ja neuropsykiatristen erityispiirteiden osalta. Lisäksi olen työn ohessa opiskellut kasvatustieteitä, liikuntalääketiedettä, tanssipedagogiikkaa ja liikuntapsykologiaa. 

 

Vuonna 2016 kohtasin haasteita amk-opinnoissani ja hakeuduin ADHD-tutkimuksiin saaden ADHD-diagnoosin 27-vuotiaana. Pari vuotta sen jälkeen kouluttauduin ADHD-kokemusasiantuntijaksi. Kokemusasiantuntijana tavoitteeni on murtaa negatiivisia myyttejä ja stereotypioita ADHD:sta ja lähellä sydäntäni on erityisesti tietoisuuden lisääminen naisten ja ei-binääristen ADHD:sta. Nepsyvalmentajan koulutus tuntui luontaiselta jatkumolta kokemusasiantuntijuudelle, joten aloitin sen v. 2021. 

 

Valmentajana olen helposti lähestyttävä, avoin ja kannustava. Mitään ei tehdä otsa rypyssä, vaan periaatteeni on, että muutoksen tulisi solahtaa arkeen vaivattomasti, ilman valtavia ponnisteluja ja itsensä ruoskimista. Valmennustyylini on sekoitus napakkaa toimintaa, läsnäolevaa keskustelua sekä ripaus huumoria. 

 

Yleisimpiä aiheita valmennuksissani ovat muun muassa kehoon liittyvien tunteiden, ajatusten ja toimintatapojen käsitteleminen, hyvinvointia ja jaksamista tukevien rutiinien rakentaminen; kehoon, ruokaan ja liikkumiseen liittyvien kielteisten uskomusten purkaminen, sekä itsemyötätunnon lisääminen ja itsekriittisyyden vähentäminen. Valmennuksessani pureudutaan usein myös erityisesti vahvuuksien ja voimavarojen esille nostamiseen ja vahvistamiseen. 

  

Kotonani asustaa minun ja kumppanini lisäksi 2 dalmista Into ja Riemu. Meillä on lähestulkoon aina jokin keskeneräinen remppa tai muu projekti joko sisällä tai ulkona. Vapaa-ajallani tykkään puuhastella tai oleskella, katsella sarjoja ja leffoja, nautiskella hyvästä ruuasta, nähdä ystäviä tai liikkua intuitiivisesti. Kehoani liikutan kaikista mieluiten tanssien, mutta tykkään käydä myös salilla, joogassa ja uimassa. Työkokemuksestani ja ft-koulutuksestani huolimatta en ole mikään himoliikkuja (usko tai älä)! Somessa otan kantaa itselleni tärkeisiin aiheisiin, kuten keho- ja seksipositiivisuuteen, feminismiin sekä ihmisten ja eläinten oikeuksiin. 

 

Löydät minut instagramista nimimerkillä @kehomielenvire

Heta esittely
Heta Eskelinen.jpg
Heta valkkukysely
bottom of page