top of page

Intuitiivisen syömisen terapia

Koetko olevasi tunnesyöjä?

Epäiletkö, että syömiskäyttäytymisesi on häiriintynyttä?

Lähteekö syöminen herkästi käsistä?

Oletko käyttänyt osan elämästäsi laihduttaen?

Onko keho- tai ruokasuhteesi hankala?

Haluaisitko päästää irti hyvinvointiasi sabotoivista kaikki tai ei mitään -ajatuksista?

Intuitiivisen syömisen terapian tavoitteena on auttaa sinua luomaan terveempi ja joustavampi suhde syömiseen ja omaan kehoosi. Tarkoitus on, että sinusta tulee terapian myötä oman kehosi ja hyvinvointisi ekspertti: osaat kuunnella ja kunnioittaa kehosi signaaleja, osaat erottaa fyysiset ja psyykkiset tuntemukset toisistaan, osaat käsitellä tunteitasi muutenkin kuin syömällä, ja muodostat kuvan oman kehosi viisaudesta.

 

Intuitiivisen syömisen terapia on näyttöön perustuvaa ohjausta, jossa voit solmia rauhan ruoan ja oman kehosi kanssa.

Useimmin kysytyt kysymykset

Mitä on intuitiivinen syöminen?

Intuitiivinen syöminen on yhdistelmä vaistonvaraista, kehoa kuuntelevaa syömistä, ja ravitsemustietoon pohjaavaa syömistä. Kirjoitimme aiheesta blogitekstin, jonka suosittelemme kaikille luettavaksi!

Vennin diagrammi, jossa vasemmassa reunassa on "oman kehon kuuntelu", oikeassa reunassa "tieto ja ymmärrys ravitsemuksesta" ja näiden keskellä "intuitiivinen syöminen"

Mitä intuitiivisen syömisen terapia maksaa?

Vastaanottokäynti maksaa 89 €/kerta. Yhden käynnin kesto on noin 45 minuuttia.

Voinko maksaa valmennuksen työnantajaeduilla (esim. Smartum)?

Tottakai! Otamme vastaan Smartumin, Edenredin ja ePassin saldoja. Jos käytössäsi on jokin muu työnantajaetu, kerro siitä meille, niin voimme ottaa sen käyttöön maksuvälineenä.

Sopiiko intuitiivisen syömisen terapia kaikille?

Emme ota (toistaiseksi) vastaan alaikäisiä asiakkaita tai asiakkaita, joilla on aktiivinen syömishäiriö (esim. oksentamista tai muuta kompensatorista käyttäytymistä)

Oon jo lukenut intuitiivisesta syömisestä jonkun verran. Sopiiko intuitiivisen syömisen terapia mulle?

Tottakai! Usein asiakkaamme ovat henkilöitä, jotka ovat jo etukäteen tutustuneet intuitiiviseen syömiseen, mutta haluavat tuoda tietoaan käytäntöön.

Kuuluuko intuitiivisen syömisen terapiaan treeni- ja ruokaohjelmia?

Emme tee jäykkiä treeni- tai ruokaohjelmia: päin vastoin, meillä harjoitellaan usein tiukoista ohjelmista irtaantumista!

Toisinaan on kuitenkin perusteltua luoda eräänlainen perusrunko syömiselle tai liikkumiselle. Tämän "perusrungon" tekevät ammattilainen ja asiakas yhteistyössä, päävastuu tässä on asiakkaalla, koska asiakas on oman hyvinvointinsa ja kehonsa erikoisosaaja!

Epäilen tai tiedän, että olen "nepsy" eli neuromoninainen (esim. autismin kirjolla, ADHD). Sopiiko intuitiivisen syömisen terapia minulle?

Intuitiivisen syömisen terapian sijaan suosittelisimme sinulle ensisijaisesti neuropsykiatrista valmennusta, sillä valitettavasti Ulrikalla tai Lauralla ei ole (vielä) riittävästi osaamista intuitiivisen syömisen terapian ohjaamisesta neuromoninaisille asiakkaille. Neuropsykiatrinen valmentajamme Heta on myös psykofyysinen fysioterapeutti, ja hänellä on laaja kokemus sekä häiriintyneestä syömis- ja liikuntakäyttäytymisestä että neuromoninaisten asiakkaiden syömiseen liittyvistä erityispiirteistä.

Pitääkö mun tietää intuitiivisesta syömisestä jotain ennen terapiaa?

Ei tarvitse! Käymme kanssasi läpi intuitiivisen syömisen periaatteita vastaanotolla. Halutessasi voit toki lukea blogitekstimme intuitiivisesta syömisestä, niin pääset alkuun.

Onko intuitiivisen syömisen terapia terveydenhuollon palvelu?

Intuitiivisen syömisen terapia ei ole terveydenhuollon palvelu, eikä se korvaa lääkärin, ravitsemusterapeutin tai psykoterapeutin palveluita.

Haluan vastaanotolle! Miten edetään?

Täytä valmennuksen yhteydenottolomake. Varaa lomakkeen täyttämiseen 15 minuuttia aikaa.

Asiantuntijamme käyvät yhteydenottosi läpi ja vastaavat sinulle viiden arkipäivän sisällä yhteydenotostasi.

Varaa aika asiantuntijan sähköisestä kalenterista ja maksa vastaanottokäynti etukäteen. Saat sähköpostiisi linkin videotapaamiseen.

Tapaat asiantuntijasi videopuhelun välityksellä.

Vastuullinen Valmennus on Suomen intuitiivisen syömisen asiantuntijatalo.

Päävalmentajamme Ulrika on Suomen ensimmäinen (ja tietääksemme ainoa) sertifioitu intuitiivisen syömisen terapeutti, jonka on kouluttanut intuitiivisen syömisen kehittäjät Evelyn Tribole ja Elyse Resch.

Laura M lähikuva.jpeg

Ravitsemusasiantuntijamme Laura on kirjoittanut pro gradu -tutkielmansa intuitiivisesta syömisestä ja sen toimivuudesta ihmisillä, joilla on vaikea ruoka- ja/tai kehosuhde. Lisäksi Laura on tutkinut ruokasuhdetta aiemmin yhteiskunnallisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta.

bottom of page