Neuropsykiatrinen valmennus
Ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmennuksen eli tuttavallisemmin nepsyvalmennuksen tarkoitus on lisätä neurokirjon henkilön arjen sujuvuutta, kehittää erilaisia taitoja, kuten ajan- ja arjenhallintataidot sekä tunne- ja vuorovaikutustaidot ja edistää elämänlaatua.
Valmennukseen hakeutuvat useimmiten neurokirjon henkilöt, joilla on jokapäiväisessä elämässä erilaisia haasteita, kuten syömisen vaikeutta (esim. ahminta, tunnesyöminen), kaikki-tai-ei-mitään ajattelua, uupumusta, arjenhallinnan pulmia, aloittamisen vaikeutta, heikko itsetunto, kielteinen kehonkuva.
HUOM! Et tarvitse virallista diagnoosia, oma epäilys neurokirjolla olemisesta riittää.
Kenelle valmennus sopii?

Vastuullisen Valmennuksen nepsyvalmennus sopii henkilöille, joilla on (diagnoosi tai epäilys):
· ADHD/ADD
· Autismin kirjo
· Touretten oireyhtymä
· Kielellisiä erityisvaikeuksia
· Oppimisvaikeuksia
Sopii myös
· aivovammakuntoutujille
· päihde- ja mielenterveyskuntoutujille
Mitä valmennuksessa tehdään?
Vastuullisen valmennuksen nepsyvalmennus on vahvuus- ja voimavarakeskeisestä ja toteutetaan neuromonimuotoisuutta vahvistavalla työotteella.
​
Valmennuksen tavoitteet ovat konkreettisia ja liittyvät jokapäiväisen elämään. Tavoitteena voi olla esimerkiksi arjenhallintataitojen harjoittelu, tunne- ja itsesäätelytaitojen vahvistaminen, ihmissuhdetaitojen opettelu, toiminnanohjauksen ja tarkkaavaisuuden säätelyn apukeinojen löytäminen ja itselle sopivien elämäntapojen (uni, liikkuminen, ravitsemus) rakentaminen.
​
Valmentaja ei anna “one size fits all”-vastauksia, miten valmennettavan pitäisi olla, elää ja toimia, vaan hän esittää kysymyksiä, antaa tietoa (psykoedukaatio), tekee ehdotuksia ja suosituksia, sekä on ennen kaikkea tukena ja kannustaa valmennettavaa rakentamaan itselle sopivat ratkaisut ja toimintatavat omannäköiseen arkeen ja elämään.
​
Valmennuksessa sovelletaan monipuolisesti erilaisia näyttöön perustuvia menetelmiä, kuten ratkaisukeskeisen terapian, hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) sekä psykofyysisen fysioterapian menetelmiä. Valmennuksen tavoitteet ja menetelmät valitaan aina yksilöllisesti valmennettavan toiveiden, tavoitteiden ja mieltymysten mukaisesti.
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus on listattu näyttöön perustuvaksi kuntoutusmuodoksi niin ADHD:n kuin autismin kirjon Käypä hoito -suositukseen.
​
Valmennus ei korvaa terveydenhuollon palvelua, mutta se voi olla psykoterapian tai muun hoidon tai kuntoutuksen rinnalla.
Mitä valmennus maksaa?

Neuropsykiatrinen valmennus 89 € / 45 min etätapaaminen. Etätapaamiset toteutetaan videopuhelun välityksellä.
​
Neurokirjon konsultaatio ja mentorointi 89 € / 45 min etätapaaminen. Suosittelemme 1-3 tapaamista.
​
Vastuullisen Valmennuksen etävalmennus onnistuu neuromoninaisuutta vahvistavalla työotteella! Voit tarkistaa kevyt-, perus- ja plus-valmennustemme hinnaston tästä linkistä.
Neurokirjon konsultaatio ja mentorointi
1-3 etätapaamisen kestoinen keskusteluapu sinulle, joka
-
Epäilet olevasi neurokirjolla (ADHD, autismi)
-
Harkitset neurokirjon tutkimuksiin hakeutumista
-
Olet juuri saanut ADHD- tai autismi-diagnoosin ja kaipaat keskusteluapua diagnoosin herättämien kysymysten, ajatusten ja tunteiden käsittelyyn
Tapaaminen sisältää keskustelua ja tarvittaessa voimme täyttää yhdessä erilaisia kyselyitä (esim. ASRS, AQ10).
HUOM! Kyseessä ei ole diagnostinen haastattelu vaan diagnoosiprosessia pohtivien, siihen tähtäävien tai sen läpikäyneiden valmennuksellinen tukipalvelu.
Neurokirjon konsultaatiosta voi tarvittaessa jatkaa Vastuullisen valmennuksen etävalmennukseen, mikäli valmennuksellinen työskentely arjen haasteiden helpottamiseksi katsotaan yhdessä tarpeelliseksi.
Haluan valmennukseen! Miten edetään?
Valmentajasi käy yhteydenottosi läpi ja vastaa sinulle viiden arkipäivän sisällä yhteydenotostasi.
Varaa aika nepsyvalmentajasi sähköisestä kalenterista ja maksa vastaanottokäynti etukäteen. Saat sähköpostiisi linkin videotapaamiseen.
Tapaat valmentajasi videopuhelun välityksellä.
Kuka minua valmentaa?

Nepsyvalmentajanasi toimii Heta Eskelinen.
​
Olen psykofyysinen fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja, ratkaisukeskeinen nepsyvalmentaja ja tuleva seksuaalineuvoja.
Lisäksi olen ADHD-kokemusasiantuntija ja tiedän omakohtaisesti, minkälaisia kapuloita omat ADHD-aivot voi heittää rattaisiin vaikka kuinka yrittäisi parhaansa elää tasapainoista ja “normaalia” elämää.
​
Muita palveluitani Vastuullisella Valmennuksella on tekstipohjainen elämäntapavalmennus neuromoninaisuutta vahvistavalla työotteella ja psykofyysinen etäterapia.
Jos on kysyttävää minusta tai palveluistani niin tsekkaa UKK. Jos haluat tietää lisää minusta, kurkkaa esittelyni täällä tai tutustu Instagram-tiliini @kehomielenvire