top of page

Kehonkuvaterapia

Onko yhteys omaan kehoon hukassa?

Oletko ”sodassa” kehosi kanssa?

Onko vaikeaa suhtautua kehosi muutoksiin?

Tarkkailetko kehoasi jatkuvasti?

Vältteletkö valokuvia, peilikuvaasi tai kosketusta?

Häpeiletkö ja piilotteletko kehoasi?

Koetko sosiaaliset tilanteet ahdistaviksi kehosi takia?

Laihdutteletko tai tunnesyötkö?

Liikutko liikaa tai et ollenkaan? 

2.png

Kehokuvaterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua, minkä tavoite on auttaa sinua tulemaan tietoiseksi omasta kehonkuvastasi, sen alkuperästä ja vaikutuksesta käyttäytymiseesi, sekä rakentaa tasapainoisempi ja joustavampi suhde kehoosi ja kaikkiin sen puoliin. Kehonkuvaterapian myötä suhtautuminen kehoosi muuntuu myönteisemmäksi, yhteys kehoosi vahvistuu ja itsemyötätunto sekä itseä että kehoasi kohtaan lisääntyy.

 

Kehonkuvaterapiassa hyödynnetään vahvuus- ja voimavarakeskeistä näkökulmaa ja näyttöön perustuvia menetelmiä, kuten hyväksymis- ja omistautumisterapeuttisia (HOT) ja psykofyysisiä menetelmiä. Kehonkuvaterapiassa voidaan tehdä myös erilaisia kirjoitus- ja pohdintatehtäviä ja toiminnallisia harjoituksia. Menetelmät ja harjoitukset valitaan aina asiakkaan tarpeiden, toiveiden ja voimavarojen mukaan. 

 

Kehonkuvaterapia on sinulle, joka haluat

  • Tutustua kehonkuvaasi ja ymmärtää mikä merkitys sillä on juuri sinulle

  • Opetella suhtautumaan kehoosi myönteisemmin (tai edes neutraalisti)

  • Vapautua pakkoliikunnasta, kehotarkkailusta tai -välttelystä

  • Irrottautua laihduttelusta ja/tai tunnesyömisestä

  • Tehdä rauhan kehosi kanssa

Useimmin kysytyt kysymykset

Mitä hyötyä kehonkuvaterapiasta voi olla?

Koska kehonkuva vaikuttaa terveyskäyttäytymiseen niin monin tavoin, sen työstämisestä voi myös hyötyä monella eri tavalla. Esimerkkejä tästä on fyysisen aktiivisuuden lisääminen (treenirutiinin luominen), terveyttä edistävän syömisen tukeminen, laihduttelun lopettaminen, palautumisen lisääminen ja kyky olla rennommin sosiaalisissa tilanteissa.

Mitä kehonkuvaterapia maksaa?

Vastaanottokäynti maksaa 89 €/kerta. Yhden käynnin kesto on noin 45 minuuttia.

Sopiiko kehonkuvaterapia kaikille?

Emme ota (toistaiseksi) vastaan alaikäisiä asiakkaita tai asiakkaita, joilla on aktiivinen syömishäiriö (esim. oksentamista tai muuta kompensatorista käyttäytymistä)

Voinko maksaa valmennuksen työnantajaeduilla (esim. Smartum)?

Tottakai! Otamme vastaan Smartumin, Edenredin ja ePassin saldoja. Jos käytössäsi on jokin muu työnantajaetu, kerro siitä meille, niin voimme ottaa sen käyttöön maksuvälineenä.

Epäilen tai tiedän, että olen "nepsy" eli neuromoninainen (esim. autismin kirjolla, ADHD). Sopiiko kehonkuvaterapia minulle?

Kyllä. Kehonkuvaterapeuttimme Heta on myös neuropsykiatrinen valmentaja ja erikoistunut neuromonimuotoisuuden ominaispiirteisiin myös kehonkuva-asioissa. 

Pitääkö mun tietää kehonkuvasta jotain ennen terapiaa?

Ei tarvitse! Käymme kanssasi läpi kehonkuva-asiat alusta alkaen vastaanotolla. Halutessasi voit toki lukea blogitekstimme kehonkuvasta, niin pääset alkuun.

Oon jo lukenut kehonkuvasta jonkun verran. Sopiiko kehonkuvaterapia mulle?

Tottakai! Usein asiakkaamme ovat henkilöitä, jotka ovat jo etukäteen kehonkuva-asioihin, mutta haluavat tuoda tietoaan käytäntöön ammattilaisen avulla ja tuella.

Onko kehonkuvaterapia terveydenhuollon palvelu?

Kehonkuvaterapia ei ole terveydenhuollon palvelu, eikä se korvaa lääkärin, ravitsemusterapeutin tai psykoterapeutin palveluita, mutta voi olla hyödyksi esimerkiksi psykoterapian rinnalla, mikäli voimavarat ja taloudelliset resurssit sen sallivat.

Haluan vastaanotolle! Miten edetään?

Täytä valmennuksen yhteydenottolomake. Varaa lomakkeen täyttämiseen 15 minuuttia aikaa.

Asiantuntijamme käyvät yhteydenottosi läpi ja vastaavat sinulle viiden arkipäivän sisällä yhteydenotostasi.

Varaa aika asiantuntijan sähköisestä kalenterista ja maksa vastaanottokäynti etukäteen. Saat sähköpostiisi linkin videotapaamiseen.

Tapaat asiantuntijasi videopuhelun välityksellä.

Kehonkuvaterapeuttinasi toimii Suomen terävimpään kärkeen kuuluva psykofyysinen fysioterapeutti

Heta Eskelinen Kasvokuva_edited.jpg

Heta Eskelinen on fysioterapeutti AMK, psykofyysinen fysioterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja ja seksuaalineuvojaopiskelija. Heta on erikoistunut kehonkuvahaasteisiin sekä opinnoissaan että työskennellessään psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa mm. syömishäiriökuntoutuksen parissa. Voit tutustua Hetaan tarkemmin asiantuntija-sivullamme.

bottom of page